Comunicate

 

012. Rezultatul concursului de proiecte de management la Filarmonica de Stat Oradea

Anunț - descarcă 

 

011. Concurs de proiecte de management la Filarmonica de Stat Oradea

Anunț - descarcă
Bibliografie - descarcă
Buget - descarcă
Caiet de obiective - descarcă
Organigrama Filarmonicii de Stat Oradea și Regulament de organizare și funcționare al Filarmonicii de Stat Oradea - descarcă
Regulament concurs - descarcă
Stat de funcții - descarcă

 

010. Aducem la cunoștința publicului faptul că, din motive de boală, concertul din data de 13 iunie 2013 va fi dirijat de către maestrul LEONARD DUMITRIU. Programul concertului va cuprinde următoarele lucrări:

W. A. Mozart: Directorul de teatru – uvertura, K.486
J. B. G. Neruda: Concert pentru trompetă în Mi bemol major
J. Haydn: Simfonia nr. 93 în Re major
 
Solist: ROBERT CHAMBERS – trompetă (SUA)
 
9 iunie 2013                     VASILE FOICA, director artistic
 
 
009. Înștiințăm și pe această cale publicul meloman că, din motive de boală, în data de 10 mai 2012 Concertul nr.1 pentru flaut și orchestră în Sol major de W. A. Mozart, va fi interpretat de către solista LILIANA CADAR.
 

8 mai 2012                       VASILE FOICA, director artistic

 
008. Aducem la cunoștința publicului faptul că din cauză de boală, contrar programului anunțat, în prima parte a concertului din 8 martie 2012 veți putea asculta Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35, de P.I. Ceaikovski, în interpretarea violonistei Ioana Cristina Goicea.
 
 

6 martie 2012                    VASILE FOICA, director artistic

 
 
dsc01249007. Cu deosebită durere în suflet şi profund regret, Filarmonica de Stat Oradea anunţă trecerea bruscă în nefiinţă a colegului nostru Gavril Ardelean, artist violonist, concert-maestrul Orchestrei Simfonice. Membru al orchestrei din 1986, şef partidă la vioara I din 1992 şi concert-maestru din 1993, ca unul dintre artiştii de bază ai orchestrei, el a constituit o prezenţă importantă pe scena filarmonicii. Pierderea este imensă, căci a plecat dintre noi un deosebit artist şi un vechi coleg de încredere, care a fost alături de noi prin munca sa neobosită închinată serviciului muzicii.
S-a născut în 1957 la Oradea, a obţinut diploma de artist violonist la Academia de Muzică din Cluj-Napoca în 1980, începând cariera la Teatrul Liric din Constanţa, iar din 1984 continuând-o la Filarmonica din Târgu Mureş. A devenit membrul orchestrei Filarmonicii din Oradea în 1986.
Ataşamentul său sincer faţă de arta muzicală interpretativă este evidentă şi prin faptul că a părăsit această lume în timpul serviciului de la concertul de joi seara, aflat în plină desfăşurare. A plecat brusc, inexplicabil, lăsând un gol nemărginit atât în sufletul colegilor, prietenilor, precum şi în viaţa muzicală.
Ceremonia funerară va avea loc duminică, 4 martie 2012, de la orele 12, la Cimitirul Izraelit Neolog din Oradea.
 
2 martie 2012            VASILE FOICA                 TÓDOR ALBERT
                             director artistic           director general-manager

 

006. Aducem la cunoștința publicului faptul că datorită cererii mari de bilete, vom relua concertul cu muzică din filme dirijat de maestrul Shinya Ozaki și vineri, 2 martie, tot de la orele 19. Vă așteptăm cu drag în sala de concerte "Enescu-Bartók".

24 februarie 2012                            TÓDOR ALBERT, director general-manager

 
 
005. Potrivit informaţiilor primite de la Orchestra Simfonică de Suflători din Oradea, concertul din 8 decembrie 2011 va fi dirijat de către maestrul OROSZ JÓZSEF, din Ungaria.
 
 
1 decembrie 2011                             VASILE FOICA, director artistic
 
 
 
miron ratiu 1004. Colectivul artistic al Filarmonicii de Stat Oradea a luat cunoştinţă cu adâncă tristeţe de trecerea în nefiinţă a dirijorului nostru permanent de odinioară, maestrul Miron Raţiu (1929–2011). 
Format la şcoala clujeană a lui Antonin Ciolan, tânărul şi inimosul Miron Raţiu şi-a început cariera dirijorală la Filarmonica de Stat Oradea în 1957, fiind la pupitrul acestui ansamblu mai mult de trei decenii, până în anul 1990. 
Aliniindu-se ideilor de progres ale ansamblului, Miron Raţiu a participat la opera de construcţie a orchestrei, impetuozitatea-i specifică şi temperamentul său muzical aducându-i aprecierea publicului meloman. Interpretările unor lucrări ca Simfonia fantastică de Berlioz, simfoniile IV, V și VI de Ceaikovski, Simfonia în re minor de Franck, au constituit prilejuri ale marilor sale succese.
Numărul mare de prime audiţii cu lucrări româneşti ilustrează aceeaşi atitudine a dirijorului preocupat constant de propagarea valorilor naţionale. Contribuind prin competenţele sale şi prin entuziasmul particular la prosperitatea instituţiei, Miron Raţiu s-a ataşat pentru o viaţă de filarmonica orădeană, devenind, pe de altă parte, o persoană emblematică a oraşului. 
Cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat, pot aduce un ultim omagiu în faţa catafalcului maestrului, ce va fi depus în incinta filarmonicii în ziua de joi, 24 noiembrie, între orele 14-16. 
Ceremonia înmormântării va avea loc vineri, 25 noiembrie, începând cu orele 12.00, la Capela Haşaş a Cimitirului Rulikowski.
 
23 noiembrie 2011                              VASILE FOICA                                TÓDOR ALBERT 
                                                     director artistic                          director general-manager

 

003. Mulţumim şi pe această cale d-lui dr. OVIDIU BĂLĂNEANU pentru amabilitatea şi generozitatea cu care ne-a pus la dispoziţie fotografiile realizate de domnia sa la concertele filarmonicii din ultimii ani. 

 
 
27 octombrie 2011                              VASILE FOICA                                TÓDOR ALBERT
                                                      director artistic                          director general-manager

 
002. Completând informațiile disponibile pe site-ul nostru cu privire la programul concertului din 10 noiembrie 2011, vă facem cunoscut numele soliștilor care vor interpreta "Concerto pentru patru viori și orchestră de coarde" de Gy. Selmeczi:
CIPRIAN MÎNECAN-PARGHEL - vioara I.
COSTIN ÉVA - vioara II.
SZABÓ BARNA - vioara III.
TEODORIAN POPA - vioara IV. 
 
3 octombrie 2011                             VASILE FOICA, director artistic 
 
 

001. Aducem la cunoștinta publicului faptul că, din motive independente de noi, programul concertului din 13 octombrie 2011 se modifică. Astfel, în loc de H. Berlioz: Troienii - Marș troian, prima lucrare a concertului va fi A. Dvorak: Dans slav, op. 46 nr. 1, în Do major. Vă mulțumim pentru întelegere.

1 octombrie 2011                              VASILE FOICA, director artistic